Vill du sluta röka? Då kan en vape vara någonting att titta närmare på

Om du är intresserad av att sluta röka är du långt ifrån ensam. Även om man kanske i grund och botten tycker om att röka så är det någonting som kostar ordentligt, både för ens hälsa och för ens plånbok. Det är aldrig för sent att försöka sluta röka, men man kan behöva lite hjälp för att ge sig själv bästa möjliga chans att lyckas. 

Att gå från att röka regelbundet till att slutahelt och hållet är någonting som många upplever som mer eller mindre omöjligt. Men genom att använda sig av exempelvis en vape så kan det hela bli väldigt mycket lättare. I den här texten kommer vi därför att prata närmare om vapes och vad dessa är för någonting, vilket kan hjälpa om du har varit intresserad av att testa på vapes tidigare eller om du bara vill ha en kortare introduktion till dessa. 

Detta är en vape

En vape, eller en elektronisk cigarett som det också kallas, är en liten enhet som oftast är ungefär lika stor som en kulspetspenna. I den här enheten så finns det nikotinjuice som sedan värms upp med hjälp av enheten, för att producera ånga som man sedan andas in precis som med en vanlig cigarett. Vapes är alltså helt och hållet fria från tobak, och kommer i en lång rad olika smaker och det går lätt att hitta någonting som man tycker om. 

Engångsvapes är ett bra ställe att börja på 

Det går även att välja mellan olika typer av vapes. När vapes först kom till Sverige var det exklusivt via större enheter där man själv laddade den och fyllde på med nikotinjuice. Numera har det dock blivit väldigt vanligt med mindre engångsenheter som man kan köpa antingen online eller i tobaksaffärer. Dessa engångsvapes är väldigt smidiga att använda sig av och många upplever det som det bästa sättet att använda sig av vapes. Det finns gott om olika smaker och priset är också överkomligt om man sedan känner att det inte var något som man uppskattade. 

Vapes kan vara ett utmärkt verktyg för den som vill sluta röka 

Även om det kan vara trevligt att använda sig av en vape även om man inte tidigare har rökt, är en stor anledning till varför folk väljer att köpa vapes att det ofta kan vara ett utmärkt sätt att dra ner på sitt eget rökande. Även om en vape inte ger exakt samma upplevelse som att röka traditionella cigaretter så är det rätt nära, och många anser att det är ett perfekt mellanting. Vissa väljer också snus, men detta är verkligen inte någonting som alla uppskattar. 

En av de största fördelarna med vapes är att det går att sakta men säkert trappa ner på nikotinmängden genom att köpa olika styrkor. På så sätt kan man sakta men säkert avvänja sig själv från nikotin istället för att behöva gå från att röka till att sluta helt och hållet. Det finns även nikotinfria vapes för den som vill fortsätta med känslan av att röka, men utan att få i sig nikotin.