Så kommer man igång med träning och att äta bättre på ett enkelt sätt

Att komma igång med träning och en bra kosthållning är någonting som många är intresserade av, men det kan vara svårt att veta i vilken ände som man ska börja för att kunna få ut ett så gott resultat som möjligt. Även om det kan kännas svårt att komma igång så finns det några tekniker som man kan använda sig av för att se till att man ger sig själv så goda förutsättningar som det bara går. 

I den här texten kommer vi att gå igenom några tips kring hur man kan sätta igång med sin träning, samt vad man behöver tänka på för att ge sig själv goda förutsättningar att må så bra som det bara går under en längre period. Att träna och äta bra är ett av de bästa sätten att säkra sin hälsa över ett längre tidsspann, och är någonting som vem som helst kan lyckas med. Vid sidan om en bra hälsoplan kan träning få oss att må mycket bättre både psykiskt och fysiskt. 

Börja långsamt med din träning 

Det första man behöver göra när man vill sätta igång med att träna är att sätta upp ett realistiskt mål, men som ändå kommer att kräva att man jobbar för det. Det kan handla om allting från att springa en viss sträcka på en viss tid till att kunna lyfta en specifik vikt. Slumpmässig träning leder i många fall till slumpmässiga resultat och att veta vad man vill ha ut av sin träning är ett bra sätt att hålla motivationen uppe. 

Men samtidigt är det inte motivationen som kommer se till att du går till gymmet eller ger dig ut och springer så ofta som du borde. Det är väldigt viktigt att man disciplinerat bygger upp en rutin som är enkel att följa och som du känner hjälper dig på vägen mot ett hälsosammare liv. Detta görs allra enklast genom att man börjar träna långsamt för att sedan sakta men säkert dra upp antalet träningsdagar allt eftersom.  

Hitta en träningsform som du tycker är rolig 

Detta är någonting som kan kännas lättare sagt än gjort, men som ändå är någonting som man behöver tänka på noggrannt. Att ha en träningsform som man tycker är rolig, eller i alla fall inte helt och hållet tråkigt, kan hjälpa en att känna mer glädje för sin träning. Till följd av det är det också värt att testa på olika träningsformer för att se vad som passar väl för dig och din personlighet. 

Kosten 

Kosthållningen är en oerhört viktig aspekt av att må så bra som möjligt, och det är aldrig för sent att börja äta nyttigt. Precis som med träningen kan det vara klokt att börja långsamt för att sedan sakta men säkert trappa upp sin kosthållning. Tänk också på att inte stirra dig blind på detta utan se till att unna dig med jämna mellanrum, exempelvis genom att ha en hel dag där du får äta vad du vill. Detta kallas för cheat days och är någonting som är en välkänd teknik bland elitidrottare och body builders.