Ska du fylla 18 år?

De flesta internetföretag erbjuder lyckligtvis flera leveransmodeller. En av de populära är att presenten skickas till en paketbutik, eftersom man så enkelt kan hämta ut de nyinköpta produkterna när det finns möjlighet att göra det. Fraktmetoden är därför ganska lättillgänglig och ofta också den billigaste fraktformen.

Du kan också välja att få produkterna levererade till din lägenhet eller hus eller till din arbetsplats. Fraktmetoden är vanligtvis något dyrare, men också extremt praktisk. Den mest prisvärda lösningen för leverans är utan tvekan att du hämtar beställningen själv, vilket tyvärr kräver att du bor nära webshopens hemort.

Leveranstiden är exceptionellt viktig om du behöver beställningen omedelbart, och för det ändamålet är det mycket lämpligt att vi kontrollerar den beräknade leveranstiden för respektive produkt.

En stor del av internethandlare lovar 1-dagsleverans på ett stort antal av sina varor, vilket dock beror på att transaktionen sparas innan en bestämd tidpunkt, så att de kan få produkterna servade innan kl. lagermedarbetarna får ledigt .

Vissa enskilda webbutiker erbjuder fri frakt, men ibland under förutsättning att den köps till ett fast pris. Dessutom bör du välja den billigaste typen av leverans, vilket i de flesta fall – oavsett om du bor i närheten av Roskilde, Middelfart eller Bjerringbro – blir att låta fraktbolaget leverera varorna till ett utlämningsställe.

Den mest prisvärda typen av leverans

Det är nu särskilt smart för internetanvändare att bedöma prisnivån på flera internetaffärer och därför har de allra flesta onlineåterförsäljare inte kunnat undvika sänka försäljningspriserna på speciella deras bästa i testprodukter – för pojkar och flickor, men även för vuxna – avsevärt, och till och med ibland ge gratis leverans.

Därför kan det dock vara lönsamt att kolla några olika nätbutiker efter rabattkoder innan du lägger beställningen, så att du är bekväm med att anta det billigaste priset.

Man bör dock vara medveten om att om en e-handlare erbjuder produkter till försäljning till ett pris som verkar upprörande bra, så bör detta ofta vara ett varningstecken för en oärlig e-affär. Köp med betalkort omfattas trots allt av en lag som hjälper köparen mot falska internetbutiker.

I allmänhet föreslår vi kortköp eller betalningar med mobiltelefonen. Som ett alternativ bör du överväga en delbetalningslösning från till exempel ViaBill, om du begär att få betala kostnaderna i flera omgångar.

Innan folk handlar på ett onlineföretag måste du utan tvekan bekanta dig med dess villkor, men detta är ofta en tidskrävande uppgift.

En enkel lösning kan därför vara att ta reda på om nätbutiken är e-märkt godkänd, eftersom det ska vara en försäkran om att nätbutiken förstår de danska lagarna, samt att butiken rutinmässigt bedöms av specialister som är mycket konfidentiella riktlinjer. Dessutom ger det dig chansen att hjälpa till när du upplever problem i samband med din shopping.

Vidare rekommenderas att kunden är noga med de grundläggande villkor som kan påverka transaktionen, såsom vilken returrätt butiken verkar med. I detta sammanhang är det också väsentligt att du säkrar ditt e-postkvitto när som helst, så att du kan bevisa din shopping när som helst, oavsett om du handlar till en man eller en kvinna.

Leverans till ditt hem eller till din arbetsadress

Trustpilot ger relativt goda chanser att studera ganska många andra konsumenters omdömen och det rekommenderas därför att du studerar internetföretagets betyg innan du lägger din beställning.

Facebook tillhandahåller också ojämförligt fördelaktiga metoder för att få inblick i nätbutikens kundnöjdhet. Dessutom ses ett antal internetföretag där folk kan skriva en kritik av sin köpupplevelse, som lika gärna ska användas för att bedöma kundnöjdheten.